چگونه اعتماد به نفس خویش را بالا ببریم؟ اعتماد به نفس چه میباشد؟ خودباوری یا این که self-confidence به زمینه تلاش و باورتان از معیار همت و کیفیت کوشش شما اشاره می نماید. کلمه و واژه «self» به خویشتن خود شما اشاره می نماید. «confidence» به میزان اعتقاد و باور و متکی بودن به خویش تاکید می نماید. اعتمادبهنفس بدین معناست که یک نفر به بضاعت و توانمندیهای خودش اطمینان و اتکا داشته باشد.
در مجموع مقوله اتکا بنفس با دو استدلال ذیل معقول میشود:
۱- مهارت کافی در جاری ساختن فعالیت
۲- ذهنیت خوب نسبت به مهارت و توانمندی ها
آنچه در این مقاله از مجله بی هوش میخوانید
نماد های اشخاص با اتکا بنفس بالا و پایین
نشانه های اشخاص با اعتماد بنفس بالا نشانه های اشخاص با اعتماد بنفس پایین
شخصی کاریزماتیک میباشند کناره گیری و دوری کردن از جمع به خویش مطمئن میباشند. با خوف و آهسته سخن زدن ریسک پذیرند. خوف از نقد کردن از بقیه افراد در زمان حال معاش مینمایند. واهمه از اعمال دادن امور درپی یادگیری مطالب تازه می باشند. مقایسه کردن خویش با عده ای که اعتمادبهنفس بالایی دارا هستند! از بقیه افراد به خیر تمجید مینمایند.

چگونه اعتماد به نفس خویش را بالا ببریم؟
عوامل اثرگذار بر اعتماد بنفس
۱- پیشین: مهمترین برهان کمبود خودباوری، پیشین معاش ما بشرها و مخصوصا روابطی میباشد که در کودکی داشتهایم. در واقع کردار غلط پدر و مادر و یا این که تروما و رویدادها صورت داده در بازه زمانی کودکی میتواند موجب ضعف در اعتماد بنفس خواهد شد.
۲- روابط بد: گهگاه شخص به جهت یک ناکامی عاطفی، تجربه خیانت، تجاوز و… در مجموع خویش را باخته و اعتماد به نفسش را از دست می دهد. در واقع روابط بد و ناکامی در روابط هم یک کدام از دیگر از عارضه ها کاهش اعتمادبهنفس میباشد.
۳- ناکامیها: گه گاه با یک باخت در حوزه کاری ممکن میباشد شخص اعتماد بنفس خویش را از دست بدهد. د واقع عدم تایید این ناکامی موجب از دست رفتن اعتماد بنفس میشود.
۴- دقت زیاد به نظر دیگران: البته کهاین اصولا یک کدام از حاصل خودباوری زیر میباشد. ولی در هر درحال حاضر تاهنگامیکه بخواهیم به نظر سایرافراد در زمینهی خودمان اهمیت بدهیم، مطمئنا با هر لحاظ منفی و نقد و حتی نیشخندی، مبتلا کاهش اعتمادبهنفس مجدد هم خواهیم شد.

چگونه اعتماد به نفس خویش را بالا ببریم؟
راهکارهای ارتقاء خودباوری
۱- اصلاح زبان بدن
زبان بدن در واقع نماد از اعتقاد و باور شخص به خویش میباشد. کوشش فرمایید به طوری خویش را نشان بدهید که همگی بدانند می توانید هر موقعیتی را مدیریت نمایید و بر وضع و اوضاع تماما مسلط میباشید. در صورتیکه اعتماد بهنفس را در ظاهرتان نشان بدهید و از گویش بدنتان به صدق به کار گیری نمایید، نه فقط احساس میکنید که از پس هر چیزی برمیآیید، بلکه نگرش بقیه افراد هم نسبت به شما تغییرو تحول مینماید و به تواناییهایتان اتکا مینمایند.
سرتان را بالا بگیرید.
صاف بنشینید.
کتف هایتان را به عقب ببرید.
سفت بایستید.
رابطه چشمی داشته باشید.

چگونه اعتماد به نفس خویش را بالا ببریم؟
۲- تغییرو تحول در لباس پوشیدن
هنگامی ظاهرتان خوب باشد شم بهتری نسبت به خودتان خواهید داشت. جامهها و اسباب و اثاث مطلوب گزینش نمائید، معاش و کارتان را جوری نظم و ترتیب بدهید که در خور شخصیت شما باشد و حس بهتری نسبت به خودتان پیدا فرمایید.
موقعیت شناس خوبی باشید و برای هر حالت لباس و اکسسوری خاص آن حالت را گزینش فرمایید.
به مخاطبتان اعتنا فرمائید. تا بتوانید بیشترین تاثیرگذاری را داشته باشید.
در گزینش استایل خویش، مدل خویش را داشته باشید.
شایسته ترین رنگ را گزینش فرمایید، محدودیت نداشته باشید و به تاثیر رنگ دقت داشته باشید.
در استایل خویش به نقاط مثبت اعتنا داشته باشید و در ادامه کمرنگ کردن نقاط منفی باشید.
چطور اعتمادبهنفس را در رخ و ظاهر نشان دهیم؟
۳- تقویت مهارت مصاحبه
لازمه داشتن متکی بودن بنفس، صحبت کردن در جمع و بضاعت و توان برقراری رابطه میباشد.
از موضوعاتی که صمیمانه آنهارا درک نموده اید، حرف بزنید.
طوری خودتان را تجسم نمائید که گویی نفر سوم یا این که یک کدام از مخاطبان میباشید، خودتان را مشاهده کنید که با وقار و خودباوری می باشید و آهسته و مسلط در مورد موردنظر سخن میکنید.
پیش از خواب خودتان را تجسم فرمایید که سخنرانی تان را به شایسته ترین نحو ارائه می دهید.
خودتان را در موقعیتی قرار دهید که در جمع گفت و گو کنید.
با یاری این نکات میتوانید مهارت گفتوگو را ارتقاء دهید

۴- مثبت اندیشی
کسانی كه خودباوری ضعیفی دارا هستند به صورت مداوم، با خویش افكار منفی را مرور میكنند. درحالی كه با جایگزینی مثبتنگری به مکان افكار منفی میتوان از متکی بودنبه نفس بیشتری برخوردار شد و توفیقهای بسیار بیشتری را در معاش رقم زد.
مدام لبخند بزنید، بخندید و با انسانهای مثبت معاشرت نمایید.
جملات تاکیدی مثبت را هر روز با خویش تکرار فرمائید.
یک دفترچهی یادداشت داشته باشید و مقصودها و توفیقهای روزمرهتان را در آن بنویسید.
شکرگزاری و رضایت بابت هر عمل مثبتی که اعمال میدهید را فراموش نکنید.
شیوه حذف افکار منفی در اینجا توضیح داده شدهاست

چگونه اعتماد به نفس خویش را بالا ببریم؟
۵- خود شناسی
آنالیز دقیق و صادقانه ای از خویش و بضاعت هایتان داشته باشید. در صورتی هنوز نقاط ضعفی در شما وجود داراست، برای بهبود آن ها طرح ریزی و راهی پیدا نمایید تا اثرات منفی شان را به دستکم برسانید.
نقاط ضعف و قوت خویش را بشناسید و درپی رفع نقاط ضعف خویش باشید.
از اشخاصی که دائما در پی عیب جویی از شما می باشند خودداری کنید.
راجب خودشناسی بیشتر بخوانید
۶-به آینه نگاه فرمائید و لبخند بزنید
مطالعاتی که روی ” نظریه برخورد چهره ای ” انجام یافته میباشد، ذکر می نماید که درصورتیکه حس خاصی را با صورتتان علامت دهید، مغزتان تشویق میگردد که آن شم را تصویب کرده وتشدید نماید؛ به این ترتیب هر روز به آینه نگاه نمایید و لبخند بزنید.
بنابراین احساس میکنید شادتر می باشید و در طولانی مدت خودباوری شما نیز ارتقاء مییابد.
این عمل سبب میگردد که نسبت در ظاهر خودتان نیز حس بهتری پیدا فرمایید و آن چه که میباشید را بپذیرید.

۷-چیزهای تازه را تجربه نمایید
اشخاصی که فاقد اعتمادبهنفس میباشند نگرانند که نتوانند در وضعیت غیرقابل پیش گویی چیره بشوند. خوب، وقت آن میباشد که شک وتردید راجعبه خودتان را کنار بگذارید و وضعیت های به طور کاملً تازه، ناشناخته و گوناگون را آزمون فرمایید. این وضعیت ها میتواند هجرت به یک جای نو با دوستانتان باشد؛ یا این که اذن دهید که یک کدام از اقوام تان، شمارا برای شناخت به کسی معرفی نماید، عادت به غلبه بر ناشناخته ها قادر است به شما یاری دهد ریلکس تر و سوای شرم ساری معاش نمائید و شم فرمائید که عاقبت خویش را پایین در اختیار گرفتن دارید -خیر اینکه شما ذیل در اختیار گرفتن آن باشید
وقت بیشتری را با اشخاصی که ماجراجو و غیر قابل پیش گویی میباشند، صرف نمایید. شما به زودی بهاین فیض می رسید که کاری غیرمنتظره ای اجرا دهید و براین اساس نسبت به خودتان شم بهتری خواهید داشت.
۸-مهارت “نه” بیان کردن
هنگامی که شما در وضعیت کاری و معاش فردی بضاعت و توان “نه” بیان کردن را داشته باشید، احتمال ابتلا به تنش و استرس، افسردگی و کاهش اتکا بنفس کمتر شود.
به تعهدات خویش پایبند باشید.
اعلام کردن جملهها”نمیتوانم” و ” شک و تردید دارم” را تمرین فرمایید.
یادگرفتن بی نقص مهارت خیر بیان کردن در اینجا

چگونه اعتماد به نفس خویش را بالا ببریم؟
۹-خودتان را با سایرافراد مقایسه نکنید
می بایست بدانید که مدام یک نفر وجود دارد که از شما زیباتر، باذکاوت تر و ثروتمند تر باشد؛ درست همانگونه که عده ای نیز وجود دارند که شما از آنان زیباتر، زرنگ تر و ثروتمندتر میباشید. کلیه این ها بی اهمیت میباشد بلکه آنچه دارای اهمیت است این میباشد که شما رویاها و هدف ها تان را دنبال فرمایید.
شما در گیر کمبود خودباوری می باشید به این دلیلکه فکر میکنید دیگرافراد امور را بهتر از شما اجرا میدهد. با این حال شعف در معاش شما هنگامی پدیدار میگردد که در نقطه پايان هر روز از وصال به استانداردهای خودتان راضی باشید.
بد نیست بدانید که پژوهش ها نشانه داده میباشد که صرف وقت متعددی در رسانه های اجتماعی؛ عموم را به سمتی سوق میدهد که معاش خویش را با سایرافراد مقایسه نمایند. از آنجایی که عموم رغبت داراهستند که تنها موفقیت ها و توفیق هایشان را پست نمایند و نه اتفاقات حقیقی و واقعی روزانه را.

۱۰- ورزش کردن
تمرینات بدنی منجر رها سازی اندورفین در تن نیز می گردند و روحیه ی شمارا مثبت و مالامال نشاط خواهند کرد. ورزش کردن علاوه بر تاثیرات شیمیایی در تن موجب تناسب اندام و داشتن ظاهری قشنگ می شود، که ظواهر تر و تمیز را برای شما به ارمغان میاورد.
هر روز ۳۰ دقیقه پیاده روی داشته باشید.
هفته ای ۲ بار به مدت ۱ ساعت ورزش نمایید.
۱۱- نکته های اصلی را رعایت نمائید
هنگامی که در کاری شکست میخورید، خویش را سرزنش نکنید. ایرادات خویش را بپذیرید و درپی رفع آن باشید.
برای همگی تجربیات خویش، چه خوب و چه بد، ارزش قائل گردید.
بیش تر از حد مشغول ایرادات و زد خورد های روزانه نشوید، رها کردن را یادبگیرید تا اعتماد به نفس شما بازگردد.
روی مهارتهایی عمل فرمائید که برای موفق شدن در چیزهایی که برایتان اهمیت دارااست، به آنها نیاز دارید.
دست از مقایسه کردن خویش با سایر افراد بدارید و در ادامه بهتر شدن خودتان نسبت به دیروزتان باشید.
یادگیری مهارت های نو قادر است قسمت مخفی شخصیتی شمارا نمایان نماید، به این ترتیب از تجربه های نو دوری نکنید
به این مطلب امتیاز دهید

آیا این مطلب برای شما مفید بود؟
*** نظر شما برای ما بسیار اهمیت دارد ***