اوتمیل های خوشمزه و مقوی (بلغور جو دوسر)
اوتمیل

اوتمیل های خوشمزه و مقوی | بی هوش ✅ سایت سرگرمی و تفریحی❤️

زمان مطالعه این مطلب: 6 دقیقه

اوتمیل های خوشمزه و مقوی (بلغور جو دوسر) غذایی سرشار از ویتامین است که به راحتی میتوانید آماده کنید و از خواص آن بهرمند شوید.

 

Oatmeal ( اوتمیل ) به معنای بلغور جوی دو سر است.

اوتمیل معمولا با شیر و جوی دوسر درست میشود. سرشار از فیبر و پروتئین است و ارزش غذایی بالایی دارد.

این غذا به سادگی درست میشود. همینطور میتوانید آن را همراه با انواع میوه و مغزهای مقوی ترکیب کنید.

حتی برای کسانی که رژیم غذایی دارند اوتمیل صبحانه ای عالیست و اشتها را برای مدت طولانی نگه میدارد.

* همچنین میتوانید این غذای عالی را در ماه مبارک رمضان برای سحری و افطار  درست کنید.

خواص جوی دوسر

بلغور جو دوسر

جوی دوسر خرد شده و جوی دوسر پرک

میتوانید اوتمیل را با جو دوسر پرک شده درست کنید که بسیار راحت و سریع تر آماده میشود.

البته برخی متخصصان بر این باورند که بلغور جو دوسر شکسته نسبت به نوع پرک شده آن سالم تر است.

جوی دوسر خواص بسیار زیادی برای سلامت بدن دارد ازجمله :

✅ سرشار از آنتی اکسیدان و تقویت کنندۀ سیستم ایمنی بدن

✅ کمک به عضله سازی بدن و مناسب برای ورزشکاران

✅ حفظ شادابی و جوانی پوست بدلیل داشتن ویتامین E

✅ سرشار از ویتامین ها، املاح معدنی و فیبر

✅ کمک به کاهش وزن بدلیل حفظ اشتها

✅ کاهش دهنده فشار خون و عوارض آن

✅ پیشگیری از بیماری های قلبی-عروقی

✅ مناسب برای مبتلایان به دیابت نوع دو

✅ متعادل کننده ی قند و انسولین خون

✅ بهبود عملکرد دستگاه گوارش

✅ کاهش دهنده کلسترول خون

✅ خاصیت ضد سرطانی

توجه : خواص ذکر شده برای بلغور جوی دوسر ساده است.

برای حفظ سلامتی، در مصرف افزودنی ها و شیرین کننده ها زیاده روی نکنید.


اوتمیل با جوی دوسر پرک

اوتمیل با جوی دوسر پرک

مواد لازم »

یک لیوان شیر

نصف لیوان جوی پرک

عسل و دارچین به مقدار لازم

میوه و مغزهای دلخواه (موز و گردو)

روش تهیه »

۱ . در یک دیگ با اندازه ی متوسط، یک لیوان شیر بریزید و روی حرارت ملایم قرار دهید تا گرم شود.

۲ . جوی پرک را به شیر اضافه کنید، مقداری هم دارچین اضافه کرده و خوب هم بزنید.

۳ . مواد را آرام و پیوسته هم بزنید، کمی عسل به آن اضافه کنید و دوباره هم بزنید تا کاملا غلیظ شود.

۴ . پس از اینکه کاملا غلیظ شد، از روی حرارت بردارید. آماده شدن اوتمیل حدود ۵ دقیقه زمان میبرد.

۵ . همینطور میتوانید یک موز و چند مغز گردو را خرد کنید و همراه با اوتمیل نوش جان کنید.


اوتمیل زعفرانی

اوتمیل زعفرانی

مواد لازم »

جوی دوسر پرک » نصف لیوان

شیر معمولی یا شیر سویا » یک لیوان

عسل » به مقدار لازم

زعفران دم کرده » به مقدار لازم

افزودنی های دلخواه » مثلا مغز پسته یا بادام ، گردو ، کشمش

روش تهیه »

۱ . ابتدا جوی پرک را به همراه شیر روی حرارت متوسط قرار دهید و خوب هم بزنید تا به جوش آید.

۲ . زعفران دم کرده را اضافه کرده و هم بزنید تا به غلظت کافی برسد. شعله را خاموش کنید.

۳ . اوتمیل زعفرانی آماده است با مقداری عسل شیرین کنید و با سلیقه ی خود آنرا تزئین کنید.


اوتمیل شکلاتی

اوتمیل شکلاتی

مواد لازم »

پودر کاکائو » یک قاشق چایخوری (کمتر یا بیشتر)

عسل ، میوه ، آجیل » به مقدار لازم

جوی پرک » نصف پیمانه

شیر » یک پیمانه (ترجیحا شیر گیاهی)

روش تهیه »

۱ . جوی پرک را به همراه شیر روی حرارت ملایم بگذارید اجازه دهید داغ شود. سپس پودر کاائو را اضافه کنید

۲ . مدام هم بزنید تا زمانی که جوش کند. سپس شعله را کم کنید و هنچنان هم بزنید تا به غلظت کافی برسد.

۳ . شعله را خاموش کنید. مقدار کمی عسل به اوتمیل اضافه کنید و خوب هم بزنید.

۴ . میتوانید از کره ی بادام زمینی هم برای طعم بهتر اوتمیل استفاده کنید.

۵ . اوتمیل را در ظرفی مناسب بریزید و با میوه یا مغزهای آجیل ترکیب کنید.

* در صورت تمایل میتوانید از چیپس های شکلاتی هم استفاده کنید.


اوتمیل سرد یخچالی

اوتمیل یخچالی

اگر وقت کافی برای درست کردن صبحانه ندارید یا ترجیح میدهید اوتمیل سرد باشد از این روش استفاده کنید:

مواد لازم » جوی دوسر پرک + شیر + پودر دارچین + عسل + میوه و مغزهای دلخواه

با توجه به مقدار جوی پرک شده ، شیر باید به اندازه ای باشد که جوها کامل در آن خیس بخورند.

نسبت جوی پرک و شیر یک به دو است یعنی برای نصف لیوان یا فنجان جو ، یک لیوان شیر لازم است.

روش تهیه »

۱ . در ظرفی مناسب جوی پرک شده را همراه با شیر مخلوط کنید و شب تا صبح در یخچال قرار دهید.

۲ . از شب تا صبح حدود هشت ساعت طول میکشد. در این مدت شیر به خورد جو میرود و غلیظ میشود.

۳ . صبح میتوانید اوتمیل را با کمی عسل شیرین کنید و مقداری پودر دارچین به آن اضافه کرده و میل کنید.

۴ . اوتمیل را با میوه و مغزهای دلخواه ترکیب کنید تا یک غذای بسیار سالم و مقوی داشته باشید.

تهیه اوتمیل با ماست

بهتر است از ماست کم چرب یا ماست یونانی برای درست کردن اوتمیل استفاده کنید.

مقداری جوی دوسر پرک را به همراه یک پیمانه ماست و کمی پودر دارچین ترکیب کنید و هم بزنید.

شب، این ترکیب را آماده کنید و در یخچال قرار دهید تا صبح جوها نرم میشوند و میتوانید میل کنید.


افزودنی های مناسب برای اوتمیل

افزودنی های مناسب برای اوتمیل

ادویه های مناسب » پودر دارچین ، پودر هل ، زعفران ، زردچوبه، جوز هندی و زنجبیل

میوه های خشک » خرما ، کشمش ، برگ زرد آلو ، پودر نارگیل و…

میوه های تازه » موز، سیب ، انار ، توت ها ، آناناس ، انبه و…

آجیل و دانه ها » گردو، انواع بادام، پسته، مغز تخمه آفتابگردان و کدو، کنجد، دانه کتان، دانه چیا و…

* همچنین میتوانید کره ی بادام زمینی یا کرم کنجد را به اوتمیل خود اضافه کنید.

* میوه های تازه را میتوانید هم بصورت برش داده و هم بصورت پوره با اوتمیل ترکیب کنید.

* در صورت تمایل میتوانید از مقداری عصاره ی وانیل  برای بهتر شدن طعم اوتمیل استفاده کنید.

* برای شیرین کردن اوتمیل بهتر است از عسل طبیعی یا شکر قهوه ای استفاده کنید که برای سلامتی مفید هستند.

توجه : حتما افزودنی ها و شیرین کننده ها را در حد تعادل مصرف کنید تا وعده ای سالم داشته باشید.


اوتمیل

* نکات تکمیلی *

بهتر است بلغور جو دوسر را به صورت کاملا ارگانیک تهیه کنید و مورد استفاده قرار دهید.

شیر و آب

اگر تمایل ندارید از شیر گاو استفاده کنید، از شیر گیاهی مثل شیر سویا و یا شیرمغز بادام استفاده کنید.

میتوانید اوتمیل را با آب درست کنید که دارای کالری کمتری است. یا اینکه از ترکیب آب و شیر استفاده کنید.

آماده شدن غذا

اوتمیل سریع آماده میشود حدودا ۵ تا ۱۰ دقیقه زمان میبرد. بهتر است در این مدت بالاسرش باشید و مدام هم بزنید.

*میتوانید جوی پرک را بصورت خشک در مخلوط کن بریزید تا اندازه اش کوچک تر شود. اینگونه سریع تر میپزد.

بافت اوتمیل

اگر میخواهید اوتمیل حالت نرم و خمیری داشته باشد. ابتدا اجازه دهید شیر بجوش آید، سپس بلغور را اضافه کنید.

اگر هم ترجیح میدهید بلغور حالت خودش را حفظ کند در همان ابتدا با شیر سرد روی حرارت قرار دهید.

افزودن نمک

در همان ابتدای پخت اوتمیل، به اندازه نوک قاشق چایخوری نمک اضافه کنید. تا طعم بهتری پیدا کند.

شاید فکر کنید نمک باعث شوری اوتمیل میشود اما این در صورتی است که نمک اواخر پخت اضافه گردد.

وعده شام

شما میتوانید اوتمیل را کمی با نمک درست کنید و به همراه تخم مرغ پخته و انواع سبزیجات میل کنید.

خواب آور

بلغور جو خاصیت آرامش بخش نیز دارد. و ممکن است باعث احساس خواب آلودگی شود.

اگر بعد از خوردن اوتمیل احساس خواب آلودگی دارید بهتر است این غذا را برای عصرانه یا شام درست کنید.


* شما این غذای خوشمزه را چطور درست میکنید؟

به این مطلب امتیاز دهید post

به این مطلب امتیاز دهید


هفت رژ

آیا این مطلب برای شما مفید بود؟

*** نظر شما برای ما بسیار اهمیت دارد ***

  • facebook
  • googleplus
  • twitter
  • linkedin
  • linkedin

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *