سحری و افطار سالم و مقوی
سحری و افطار سالم و مقوی

سحری و افطار سالم و مقوی | بی هوش ✅ سایت سرگرمی و تفریحی❤️

زمان مطالعه این مطلب: 7 دقیقه

سحری و افطار سالم و مقوی | در این مقاله ، بهترین خوراکی ها و نوشیدنی هایی که مناسب ماه مبارک رمضان هستند را به شما معرفی میکنیم.

ماه مبارک رمضان

تاریخ شروع ماه رمضان : ۲۵ فروردین سال ۱۴۰۰

عید سعید فطر نیز ۲۳ یا ۲۴ اردیبهشت ماه خواهد بود.

سحری و افطار سالم و مقوی

ماه رمضان، ماه مهمانی خدا، سرشار از خیر و برکت معنوی است و برای مسلمانان بسیار ارزشمند است.

خوب است در این ماه، بیشتر به فکر سلامت خود و عزیزانمان باشیم و به خوبی از خود مراقبت کنیم.

یکی از اصول مهم روزه داری ، پرهیز از مصرف نادرست و افراطی خوراکی ها و نوشیدنی هاست.

این یک ماه فرصت ویژه ایست تا بدن خود را پاکسازی کنیم و به خوردن غذاهای سالم نیز عادت نمائیم.

بهترین سحری و افطار

🔴 پرخوری در وعده ی سحر و افطار به هیچ عنوان توصیه نمیشود و برای سلامتی نیز خطر دارد.

🟢 با انتخاب مواد خوراکی درست و مقوی، هم میتوانید مدت زمان بیشتری سیر بمانید و هم سلامت باشید.

🟢 در ادامه بهترین و سالم ترین خوراکی ها و نوشیدنی هایی را معرفی کنیم که مناسب سحری و افطار هستند.

🟢 مواد خوراکی توصیه شده را میتوانید از زمان افطار تا سحر میل کنید. (وعدۀ سحر ، افطار ، شام )

وعده سحری

سحری و افطار سالم و مقوی

🟢 برای سحری باید خوراکی هایی را انتخاب کنید که به اندازه ی کافی سالم و مقوی باشند.

🟢 وعده ای ایده آل است که شامل پروتوئین، ویتامین، غلات و لبنیات باشد. البته باید در حد تعادل مصرف شوند.

🔴 هرگز وعده سحری را حذف نکنید زیرا باعث ضعف و افت قند خون و عوارض دیگر خواهد شد.

🔴 همچنین با گرسنه ماندن طولانی مدت، بدن شروع میکند به ماهیچه سوزی که اصلا به نفع بدن نیست.

🔴 با حذف سحری ، احتمال اینکه افطاری یا شام سنگین تری مصرف کنید بیشتر میشود.

🟠 اگر معمولا در صبح احساس ترش کردن معده دارید بهتر است وعده ای سبک میل کنید.

🟠 برای پیشگیری از مشکلات گوارشی، بلافاصله بعد از مصرف سحری نخوابید و یک الی دو ساعت صبر کنید.

🟢 پیاده روی سبک بعد از غذا : بهتر است تا چند دقیقه پیاده روی کنید تا غذای خورده شده مقداری هضم شود.


🔴 ازغذاهای شور، سرخ شده، پر چرب اجتناب کنید. که هم برای سلامتی مضرند و هم باعث تشنگی میشوند.

🔴 از خوردن غذاهای سنگین و دارای نشاسته ی زیاد بپرهیزید مانند ماکارونی یا آش رشته و…

🟠 از مصرف شیرینی جات ، مربا و قند و شکر اجتناب کنید و خوراکی هایی با قند طبیعی را جایگزین کنید.

🟢 خرما، کشمش، مویز، انجیر، عسل و شیره انگور جزو مواد قندی طبیعی هستند. میتوانید در حد متعادل مصرف کنید.

🟢 همچنین میتوانید اوتمیل (بلغور جوی دوسر ) درست کنید که هم برای سحر و هم افطار مناسب است.

چه خوراکی هایی برای سحری مناسب هستند؟

🟢 پیشنهاد میشود حتما از میوه و سبزیجات تازه استفاده کنید و همچنین غذاهای پخته شده که دارای پروتئین هستند.

🟢 از خوراکی های دارای فیبر و کربوهیدرات استفاده کنید که مدت زمان بیشتری شما را سیر نگه میدارند.

🟢 مانند حبوبات ، غلات کامل ، نان سبوس دار ، سبزیجات دارای فیبر بالا و…

🟢 خرما نیز یکی از مفید ترین خوراکی هاست که هم برای سحری مناسب است هم افطار

آنتی اکسیدان ها

از سبزیجات و میوه هایی استفاده کنید که دارای آنتی اکسیدان باشند که برای سلامتی بسیار مفید هستند.

میوه هایی که دارای رنگ های قرمز ، نارنجی و زرد هستند، سرشار از آنتی اکسیدان ها میباشند…

میوه ها و سبزیجات

سحری و افطار سالم و مقوی

🟢 استفاده از میوه و سبزیجات هم برای سلامتی و هم تأمین انرژی روزانه بسیار مفید است.

🔵 همچنین برای تأمین آب مورد نیاز بدن میتوانید از میوه ها و سبزیجات استفاده کنید.

🟠 از سبزیجاتی مثل سیر یا پیاز و سبزیجات تند بپرهیزید زیرا بوی دهان را در طول روز تغییر میدهند.

🟠 در مصرف میوه هایی که طبع گرم دارند زیاده روی نکنید.

🟢 مواد غذایی دارای طبع گرم بهتر است همراه با خوراکی هایی که طبع سرد دارند مصرف شوند. مانند شیر موز

🟢 با درست کردن سالاد میوه و سالاد سبزیجات میتوانید از فواید آنها در کنار هم بهره مند شوید.

🟢 سالاد سبزیجاتی که تهیه میکنید بهتر است کم ادویه باشد و از سس مایونز هم استفاده نکنید.

🟢 میتوانید سالاد خود را همراه با مقداری آب لیمو و روغن زیتون مزه دار کرده و میل کنید.

سبزیجات : خیار ، کاهو ، کرفس ، اسفناج و…

میوه ها : هندوانه ، پرتقال ، موز ، سیب ، هلو ، توت فرنگی ، انگور و…

لبنیات

🟢 مصرف لبنیات نیز در تامین انرژی روزانه موثر است.

🟢 برای مصرف پنیر توصیه میشود آن را همراه با گردو میل کنید.

🟢 همچنین میتوانید یک اسموتی خوشمزه با شیر ، موز و ترکیب آجیل و مغزها درست کنید.

🟢 همینطور مصرف شیر به همراه خرما یک وعده ی بسیار مقوی برای بدن محسوب میشود.

🟢 مصرف شیر گرم به همراه آجیل و مغزها ، یا مصرف آجیل همراه با ماست، وعده ای مقوی است.


آجیل ها

🟢 مصرف مقداری آجیل و مغزهای مقوی میتواند شما را ساعات طولانی سیر نگه دارد.

🟢 همچنین میتوانید از نان قهوه ای به همراه کره بادام زمینی استفاده کنید تا مدت زمان بیشتری سیر بمانید.

لیست بهترین مواد غذایی برای سحری

تخم مرغ

تخم مرغ سرشار از پروتئین و مواد مغذی برای بدن است و مدت زمان طولانی شما را سیر نگه میدارد.

میتوانید تخم مرغ را آبپز کنید  یا بصورت همزده یا املت تهیه کنید و همراه با سالاد سبزیجات میل کنید.

یا برای سیر ماندن طولانی تر، تخم مرغ را همراه با نان سبوس دار یا برنج قهوه ای میل کنید.

مرغ

گوشت مرغ نیز برای سحری مناسب است و انرژی روزانه را تامین میکند همچنین شما را سیر نگه میدارد.

به جای سرخ کردن بهتر است گوشت مرغ را بپزید و همراه با سبزیجات میل کنید.

ماهی

ماهی نیز یک غذای مفید و مقوی برای بدن است. بهتر است ماهی را بخار پز یا کبابی میل کنید.

پیشنهاد میشود از ماهی ساردین برای سحری استفاده کنید.

ترکیب خورش ها با آلو  یا زرشک برای رفع عطش در طول روز مناسب هستند.

غذاهای گیاهی مانند : لوبیا پلو ، عدس پلو ، خورشت کدو نیز گزینه های مناسبی برای سحری هستند.


رفع عطش و تشنگی

سحری و افطار سالم و مقوی

🔵 برای تامین آب مورد نیاز بدن بهتر است از شب تا زمان سحر با فاصله، هشت لیوان آب بنوشید.

🔵 بهتر است آب هم دمای محیط یا کمی خنک مصرف کنید. آب خیلی سرد یا خیلی داغ ننوشید.

🔵 توصیه میشود حتما از میوه و سبزیجات تازه و آبدار نیز استفاده کنید تا آب در بدنتان ذخیره شود.

شربت هایی که برای رفع تشنگی موثر هستند 

شربت آب لیمو ، سکنجبین ، سرکه شیره ، عرق کاسنی

نیم ساعت قبل از خوردن سحری میتوانید از شربت آب و عسل ، سکنجبین ، عرق شاتره یا کاسنی بنوشید.

همچنین خاکشیر ، تخم شربتی و تخم خرفه در وعده سحر و افطار، برای رفع تشنگی، موثر هستند.

رفع عطش در طول روز

برای رفع عطش میتوانید مقداری گلاب را در فضای خانه اسپری کنید که خاصیت آرامش بخش هم دارد.

همچنین با بو کردن لیمو ، خیار و یا سیب میتوانید عطش بدن را کاهش دهید.

ماء الشعیر خانگی

یکی از بهترین نوشیدنی های طبیعی برای رفع عطش و تشنگی، ماء الشعیر است.

این نوشیدنی به خصوص برای افرادی که دارای مزاج گرم و خشک هستند مناسب است.

شما خودتان میتوانید در خانه این نوشیدنی را تهیه کنید.

جوی پوست کنده ی سالم : ۵۰ گرم

۴ لیوان بزرگ آب (یک لیتر)

۱ . جوی پوست کنده به همراه آب را در یک دیگ مناسب بریزید و روی شعله ی ملایم قرار دهید.

۲ . اجازه دهید تا جو ها آهسته بجوشند و شکفته شوند. این زمان حدود ۴۵ دقیقه طول میکشد.

۳ . پس از اینکه جو ها پختند شعله را خاموش کنید و قبل از خنک شدن آن را از صافی رد کنید.

۴ . سپس اجازه دهید تا ماء الشعیر خنک شود. حداکثر تا دو روز میتوانید در یخچال نگهداری کنید.

۵ . قبل از نوشیدن یکبار محلول را تکان دهید تا مواد مغذی جو با آب ترکیب شده و یکدست شود.

نکات

از جوی پوست کنده، سالم و مرغوب استفاده کنید. جو نباید نیمکوب یا پرک باشد.

اگر از جوی سالم و مرغوب استفاده کنید، رنگ ماء الشعیر ، حالت سرخ رنگ ملایمی خواهد داشت.

ماء الشعیر نباید حالت ژله ای و غلیظ پیدا کند. که در این صورت تاثیر آن برعکس میشود.

اگر دارای مزاج سرد و تر هستید بهتر است در هر لیوان ماء الشعیر یک قاشق مرباخوری عسل اضافه کنید.

افطار و شام

سحری و افطار سالم و مقوی

🟢 بهتر است روزه ی خود را با خرما باز کنید تا قند مورد نیاز بدنتان نیز تأمین شود.

🟠 از نوشیدن چای زیاد اجتناب کنید و بهتر است یک فنجان چای کمرنگ بنوشید.

🟠 در وعده ی افطار نیز از مصرف شیرینی ها مانند زولبیا و بامیه ، پرهیز کنید.

🟢 بهتر است افطاری سبک میل کنید و حداقل دو ساعت پس از افطار، یک وعده شام سبک میل نمائید.

🟢 در این وعده هم مانند سحری از مواد مقوی و مغذی استفاده کنید برای جذب ویتامین حتما میوه میل کنید.

🟢 میتوانید برای شام از مواد غذایی حاوی پروتوئین استفاده کنید که البته باید کم چرب باشد.

🟢 برای مثال سینه ی مرغ را آبپز کنید و همراه سبزیجاتی مانند هویج، نخودفرنگی یا ذرت بخارپز شده میل کنید.

🟢 سوپ های سبک هم برای وعده ی افطار مناسب هستند. سوپ شیر میتواند گزینه ی مناسبی برای افطار باشد.


امیدواریم این توصیه ها برای شما مفید باشند و از این نکات برای سلامتی خود و عزیزانتان استفاده کنید.

5/5 - (5 امتیاز)

به این مطلب امتیاز دهید


هفت رژ

آیا این مطلب برای شما مفید بود؟

*** نظر شما برای ما بسیار اهمیت دارد ***

  • facebook
  • googleplus
  • twitter
  • linkedin
  • linkedin

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *