آموزش ساخت حوضچه
آموزش ساخت حوضچه : بدون شک نمای ایجاد شده توسط حوضچه و آبنما در فضای محوطه و صدای آب می تواند باعث ایجاد حس آرامش در افراد شده و زیبایی بی اندازه ای در حیاط خلوت و فضای باغ ایجاد کند. آیا تا به حال به ساخت یک حوضچه در حیاط خلوت یا محوطه باغ فکر کرده اید؟ ساخت یک حوضچه می تواند به همان اندازه که زیبایی در بر دارد، کاربردی نیز باشد. در صورتی که ساخت آن ها به درستی صورت پذیرد، می تواند زیستگاه مناسبی برای ماهیان منطقه زندگی شما باشد. آن چه که در این مطلب از بی هوش بیان آن خواهیم پرداخت، آموزش ساخت حوضچه در حیاط خلوت خانه می باشد. در ادامه با ایده های خلاقانه با ما همراه باشید.
مرحله اول: برنامه ریزی و تعیین محل ساخت حوضچه
آن چه که در ابتدا باید مورد بررسی آموزش ساخت حوضچه قرار گیرد، تصمیم گیری در مورد نوع حوضچه ای که قصد استفاده از آن را دارید، می باشد. از این رو در ابتدا باید هدف از انجام این کار و کاربرد آن را مشخص نمایید. ساخت یک حوضچه طبیعی ساده ترین ایده برای انجام این کار می باشد چرا که برای انجام آن نیاز به استفاده از پمپ آب نمی باشد.
بنابراین لزومی به ساخت آن در کنار منبع برق نیز وجود ندارد. ساخت چنین حوضچه ای در فضای باغ یا حیاط خلوت کاملا طبیعی به نظر می رسد. این امکان وجود دارد که از ماهی نیز در آن استفاده کرده و نمایی زیبا به آن ببخشید. حوضچه ها عموما ظاهری تزئینی دارند. در ساخت این گونه حوضچه ها از برگ های شناور و دیگر گیاهانی که در آب زندگی می کنند، استفاده می شود. استفاده از سنگ های طبیعی و ساخت یک آبنما در کنار آن نیز می تواند نمای زیبایی به حوضچه ببخشد.
بی شک این کار پرحوصله ترین و زمان بر بوده و در عین حال یک سرگرمی عالی محسوب میشود یک ایده جذاب برای شما بشمار مبرود.آن چه که در این مرحله از آموزش ساخت حوضچه باید انجام شود، انتخاب مکان مناسب برای ساخت حوضچه می باشد. به طور معمول می توان گفت بهترین مکان برای ساخت حوضچه های طبیعی مکانی است که در آن ترکیب نور خورشید و سایه هم زمان وجود داشته باشد.
چرا که چنین فضایی به گیاهان اجازه رشد داده و در عین حال از رشد جلبک تا حدی جلوگیری می کند. این امکان وجود دارد که در قسمتی از حیاط که از داخل خانه امکان دید دارد، برای ساخت حوضچه استفاده نمایید. در این صورت می توانید در روزهای سرد زمستانی و روزهای بارانی نیز از از نمای آن لذت ببرید.
اگر در نظر دارید که در حیاط خلوت نسبت به ساخت حوضچه اقدام نمایید، در ابتدا باید اطمینان حاصل کنید محلی که برای انجام این کار در نظر گرفته اید، محل عبور خطوط گاز و برق نباشد. هم چنین توجه داشته باشید که از ساخت حوضچه نزدیک به درخت خودداری کنید. چرا که انجام این کار باعث می شود به ریشه گیاهان آسیب وارد شود.
از دیگر نکات مهمی که باید در هنگام ساخت حوضچه به یاد داشته باشید، عمق و اندازه حوضچه می باشد. در صورتی که در منطقه بارانی زندگی می کنید، عمق و عرض استخر نمی تواند چندان زیاد باشد. اما در صورتی که در مناطق خشک زندگی می کنید، آب حوضچه با عمق کم به سرعت تبخیر خواهد شد. نگهداری از حوضچه های بزرگ آسان تر می باشد. پایداری این گونه حوضچه ها بیش تر می باشد. بنابراین گیاهان و دیگر آبزیان مانند ماهی ها شانس بیش تری برای زنده ماندن دارند. با استفاده از یک تکه طناب، شکل حوضچه دلخواه را بر روی قسمت مورد نظر مشخص کنید.
مرحله دوم: فراهم سازی شرایط ساخت حوضچه
در این مرحله نوبت به ساخت حوضچه می رسد. برای انجام این کار در ابتدا باید نسبت به حفر آن اقدام نمایید. در زمان حفر قسمت مورد نظر موارد زیر را به یاد داشته باشید:
- اگر در نظر دارید از ماهی در داخل آن استفاده نمایید، حوضچه باید از عمق کافی برخوردار باشد. در صورتی که در منطقه سردسیر زندگی می کنید، عمق آب باید به اندازه ای باشد که در طول فصل زمستان ماهی ها بتوانند به راحتی در آن زندگی کنند.
- توجه داشته باشید حوضچه باید از یک شیب نسبی برخوردار باشد.
- پس از حفر محل مورد نظر، سنگ هایی که لبه تیز دارند از داخل حفره خالی کنید.
پس از حفر محل حوضچه با استفاده از یک لایه شن، مسیر حوضچه را مشخص کنید. توجه داشته باشید آموزش ساخت حوضچه که تمامی شکاف ها به طور کامل پر شود. پس از آن با استفاده از متریال مصنوعی یا طبیعی لایه بعدی را پر کنید. برای انجام این کار می توانید از پارچه های ساخته شده از کنف استفاده نمایید.
استفاده از مواد طبیعی می تواند در طول زمان از بین برود. بعد از انجام این کار از یک لایه آستر مانند ضد آب استفاده نمایید. نمونه های مختلفی از این آسترهای ضد آب، موجود می باشد. که می توان از فروشگاهای لوازم و تجهیزات باغ خریداری نمایید. انواع پی وی سی نمونه ای از این المان می باشد.
پس از انجام مراحل ذکر شده، حوضچه مورد نظر را پر از آب کنید. توجه داشته باشید که لبه حوضچه باید خالی باشد. در صورتی که در منظقه پر باران زندگی می کنید، این امکان وجود دارد که از آب باران برای پر شدن حوضچه نیز استفاده نمایید. توجه داشته باشید که لبه لایه ضدآب باید ۲۰ تا ۲۵ سانتی متر از لبه حوضچه را پر کند.
در این مرحله نسبت به ایجاد یک شکاف در اطراف حوضچه اقدام نمایید. بهتر است عرض شکاف ایجاد شده ۱۶ سانتی متر باشد. بعد از انجام این کار می توانید از چمن درون شکاف ایجاد شده استفاده کرده و نمایی طبیعی در اطراف آن ایجاد نمایید.
در صورتی که این امکان برای شما وجود دارد، می توانید از آب حوضچه های طبیعی محل زندگی خود نیز برای پر کردن حوضچه استفاده نمایید. آب های طبیعی شامل باکتری و حیوانات میکروسکوپی می باشد که می تواند منبع یک آب طبیعی برای ماهی ها باشد.
اجازه دهید، گیاهان و چمن اطراف حوضچه به طور طبیعی رشد کند. در صورتی که تمایل به جذب دیگر حیوانات به سمت حوضچه ندارید، بهتر است از ماهی در آن استفاده نکنید.
به این مطلب امتیاز دهید
آیا این مطلب برای شما مفید بود؟
*** نظر شما برای ما بسیار اهمیت دارد ***