طرز تهیه شیرینی نخودچی مخصوص عید
طرز تهیه شیرینی نخودچی مخصوص عید

طرز تهیه شیرینی نخودچی مخصوص عید | بیهوش ✔️ مجله سرگرمی و آموزشی ❤️ کاردستی

زمان مطالعه این مطلب: 6 دقیقه

طرز تهیه شیرینی نخودچی مخصوص عید : شیرینی نخودچی، مثل شیرینی بهشتی از شیرینی‌های سنتی ایرانی و یکی از پرطرفدارترین انواع شیرینی عید هست که اصالت قزوینی داره. یکی از دلایل محبوبیت این شیرینی‌ها، ماندگاری بالاست. شیرینی‌های خانگی برای عید نوروز ، نسبت به شیرینی‌های بازاری، سالم‌تر و به‌صرفه‌تر هستند. درست کردن انواع شیرینی در خانه یکی از هنرهای کدبانوهای ایرانی هست و تقریبا تمام خانم‌ها برای یک بار هم که شده این کار رو در خانه تجربه کرده‌اند. مخصوصا نزدیک عید، پختن شیرینی‌های خانگی خوشمزه و پیچیدن عطر شیرینی در فضای خانه خستگی خانه تکانی را از تنتان بیرون می‌کند. اگر نگران این هستید که آیا شیرینی‌های خونگی‌تون به خوشمزگی شیرینی‌های بیرون می‌شه یا نه، دستور زیر رو دنبال کنید و مطمئن باشید پشیمون نمی‌شید! در این مقاله طرز تهیه شیرینی نخودچی مخصوص عید آموزش داده می‌شود. با مجله اینترنتی بیهوش برای این آموزش همراه باشید.

شاید واقعا کمتر کسیو بتونید پیدا کنید که شیرینی نخودچی دوست نداشته باشه؛ شیرینی نخودچی رو هم میتونید ساده و هم با طعم شکلاتی درست کنید. یکی از لذت بخش ترین ویژگی‌های شیرینی نخودچی، بافت نرم و آب شدنش توی دهانه! اگر میخواین شیرینی هاتون به این خوبی باشن، از آرد نخودچی خونگی استفاده کنید. مواد لازم برای تهیه شیرینی نخودچی رو در زیر میبینید.

آرد نخودچی ۳۷۵ گرم
پودر قند ۱۵۰ گرم
روغن صاف قنادی ۱۵۰ گرم
پودر هل ۱ قاشق چایخوری
کاکائو یا پودر پسته یا کنجد یا خرفه (برای تزئین) به مقدار لازم

✔️ ابتدا نخودچی را آرد کنید.

✔️ روغن و پودر قند الک‌شده و هل سبز را با هم‌زن میزنمی تا کاملا پوک، سفید رنگ و سبک بشود.

✔️ آرد نخودچی را به مواد اضافه کنید. آرد نخودچی را قاشق قاشق اضافه کنید.

✔️ خمیر منسجم شده را یک ساعت در یخچال قرار دهید.

✔️ خمیر را در داخل نایلون قرار دهید و با وردنه صاف کنید.

✔️ با قالب شیرینی نخودچی شیرینی را برش دهید.

 ( یه موضوعی که شاید با دیدن عکس زیر جلب توجه کنه، تزیینات شکلاتی روی شیرینی هاست! این مرحله کاملا اختیاریه و اگر دوست نداشتین، میتونین مثل شیرینی نخودچی های داخل سینی از کنجد و خلال پسته برای تزیین استفاده کنید.)

طرز تهیه شیرینی نخودچی در خانه:

۱- اولین و مهم‌ترین راز شیرینی نخودچی، اینه که باید آرد نخودچی کاملا مرغوب و لطیف باشه. برای اینکه از تازه بودن و مرغوب بودن آرد نخودچی مطمئن باشیم بهتره خودمون توی خونه آرد نخودچی درست کنیم. این کار اصلا سخت نیست به علاوه که برای شما به صرفه‌تره و از خالص بودن آرد نخودچی هم مطمئن هستین.

طرز تهیه آرد نخودچی برای شیرینی نخودچی

برای تهیه آرد باید نخودچی تهیه کنین. سعی کنین که نخودچی تازه و مرغوب بخرین!
نخودچی ها رو داخل آسیاب بریزین و پودر کنین و بعد با یه الک ریز الک کنین.
به همین سادگی آرد نخودچی مرغوب و خالص و لطیفتون آماده‌ست.
برای خوش عطر شدن هر شیرینی خونگی مثل شیرینی نخودچی، حتما هل سبز رو همون موقعی که میخواین شیرینی درست کنین آسیاب کنین؛ بعد الک کنین و استفاده کنین تا عطر خوبی داشته باشه. چون پودر هل وقتی میمونه عطرش رو از دست میده ولی وقتی به صورت تازه آسیاب و استفاده بشه باعث میشه شیرینی تون فوق‌العاده خوش‌عطر باشه!

طرز تهیه شیرینی نخودچی مخصوص عید

۲- روغن و پودر قند الک‌شده رو با همزن به مدت ۱۰ دقیقه میزنیم؛ تا کاملا پوک، سفید رنگ و سبک بشه.

پودر هل تازه آسیاب شده رو اضافه می‌کنیم و یکی دو دقیقه به هم زدن ادامه میدیم ( زمان زدن رو حتما رعایت کنین چون باعث میشه شیرینی شما پوک باشه و داخل دهن آب بشه).

طرز تهیه شیرینی نخودچی مخصوص عید

طرز تهیه شیرینی نخودچی مخصوص عید

۳- بعد نوبت اضافه کردن آرد نخودچیه، آرد نخودچی رو باید قاشق قاشق اضافه کنین؛ بعد از اضافه کردن هر قاشق آرد نخودچی، مواد رو با همزن کاملا مخلوط می‌کنیم و بعد قاشق بعدی آرد نخودچی رو اضافه می‌‌کنیم.

طرز تهیه شیرینی نخودچی مخصوص عید

۴- این کار رو به همین صورت ادامه میدیم تا تمام آرد اضافه بشه و آردمون تموم بشه؛ دلیل انجام این کار اینه که خمیر لطیفی به دست بیاد.

اگه آرد رو یکجا اضافه کنین خمیرتون حالت پودری داره و منسجم نیست و نمیتونین وردنه بکشین چون پودر میشه (حالت خمیری نداره). وقتی تمام آرد رو اضافه کردین؛ خمیر حالت پودری و تکه‌ای داره!

با دستتون خمیر رو جمع کنین و منسجمش کنین تا یه خمیر نرم به دست بیاد.

طرز تهیه شیرینی نخودچی مخصوص عید

طرز تهیه شیرینی نخودچی مخصوص عید

۵- بعد خمیر رو داخل کیسه فریزر بزارین و یک ساعت داخل یخچال استراحت بدین.

روی صفحه کارتون، کاغذ روغنی بذارین و خمیر استراحت کرده رو روی کاغذ روغنی بذارین؛ روی خمیر، نایلون فریزر یا کاغذ روغنی بذارین و بعد خمیر رو با وردنه صاف کنین. (خمیر ما بین دو تا کاغذ یا نایلونه تا به صفحه کار یا وردنه نچسبه).

خیلی آروم وردنه بکشین؛ چون خمیر پوکی هست و مثل خمیر نون نیست که خیلی محکم وردنه بکشیم. وقتی خمیر صاف شد و به ضخامت دلخواهتون در اومد، میتونین قالب بزنین.

طرز تهیه شیرینی نخودچی مخصوص عید

۶- برای قالب زدن میتونین از قالب سنتی شیرینی نخودچی یعنی گل چهارپر استفاده کنین یا از گل شش پر و یا انواع قالب‌ها در شکل‌های مختلف.

ما از قالب شش پر سایز کوچیک استفاده کردیم؛ چون معمولا شیرینی های کوچیک برای عید پرطرفدارتر هستن (قالب های فشاری جدیدی برای نخودچی به بازار اومده که خارج کردن شیرینی از قالب رو آسون‌تر کرده؛ پس اگه هنوز قالبی برای نخودچی نخریدن این مدل رو پیشنهاد می‌کنم).

طرز تهیه شیرینی نخودچی مخصوص عید

طرز تهیه شیرینی نخودچی مخصوص عید

۷- شیرینی‌ها رو بعد از قالب زدن داخل سینی فر که با کاغذ روغنی پوشیده شده بچینین؛ وقتی همه خمیر قالب زده شد، وقت تزیین روی شیرینیه.

ما از یه تزیین خلاقانه و جدید استفاده کردیم. مقداری از خمیر نخودچی رو با یک قاشق چایخوری پودر کاکائو مخلوط کردیم تا کاملا یکدست شد و بعد با وردنه به ضخامت چند میلی بازش کردیم.(ما بین کاغذ روغنی) و با قالب گل مینا که حالت فشاری داری قالب زدیم.

طرز تهیه شیرینی نخودچی مخصوص عید

۸- گل های شکلاتی کوچیک رو روی نخودچی های قالب زده قرار دادیم تا شیرینی‌ها شکیل تر و زیبا تر بشه.

به جای این کار می‌تونین از چیزای دیگه‌ای برای تزئین استفاده کنین مثل کنجد، خلال یا پودر پسته، تخم خرفه یا زعفران دم شده، میتونید با یه قلمو از زعفران دم شده روی مرکز شیرینی نقش بزنین.

طرز تهیه شیرینی نخودچی مخصوص عید

طرز تهیه شیرینی نخودچی مخصوص عید

۹- بعد از تزئین شیرینی‌ها، سینی رو داخل فر ۱۸۰درجه که از قبل گرم شده به مدت ۱۰ تا ۱۵ دقیقه قرار میدیم؛ بسته به گرمای فرها زمان متفاوته! ممکنه کمتر یا بیشتر از این زمان ببره.

اصلا نیازی نیست زیر شیرینی طلایی بشه چون اگه شیرینی زیاد توی فر بمونه خشک میشه وقتی عطر شیرینی توی خونه پخش شد یعنی شیرینی آمادست!

وقتی سینی رو تازه از فر در آوردیم، شیرینی‌ها کمی نرم هستند و اگه بهشون دست بزنید پودر میشن. برای جا به جایی شیرینی ها عجله نکنین اجازه بدین داخل سینی کاملا خنک بشن و بعد به ظرف در دار انتقال بدین.

طرز تهیه شیرینی نخودچی مخصوص عید

5/5 - (18 امتیاز)

به این مطلب امتیاز دهید


هفت رژ

آیا این مطلب برای شما مفید بود؟

*** نظر شما برای ما بسیار اهمیت دارد ***

  • facebook
  • googleplus
  • twitter
  • linkedin
  • linkedin

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *