نکات مهم خرید لپتاب : چنانچه در این بازار آشفته پول و گرانی روزافزون تجهیزات دیجیتالی، هوس خریداری کامپیوتر به سرتان زده است دیگر امکان هیچگونه گزینش اشتباهی وجود نخواهد داشت! برایناساس شما باید با در نظر گرفتن احتیاجات و سرمایه خودتان یک کامپیوتر خوب خرید کنید تا پس از مدتی متاسف نشوید!
آنچه در این مقاله از مجله بی هوش میخوانید
راهنمای خرید لپتاب
در حال حاضر در بازار انتخاب و خرید لپتاب بسیار سخت شده است. این مطلب به نکات مهم خرید لپتاب می پردازد. تنوع برندها و قیمت های متفاوت همه باعث شده است تا در خریدمان بیشتر تحقیق کنیم تا انتخاب کامل و هوشمندانه ای جهت خرید یک لپتاب همه کاره برای نیازهایمان داشته باشیم. شما واقعا بهخاطر خریداری یک کامپیوتر نیازی به خرج بیهوده ندارید . شما میتوانید با راهنمای خریداری لپتاب در این مقاله از مجله بی هوش و نگرش به گونه کاربری و انتظارات خود یک سیستم خوب گزینش کنید.
چه کاربری برای خرید لپتاب شما مناسب خواهد بود؟
در حال حاضر لپتاب های زیادی با قدرت های متفاوتی در بازار وجود دارد و در صورتی که تجربه کافی نداشته باشید ممکن است لپتابی که انتخاب میکنید در آینده مناسب شما نباشد. برای این منظور و ساده شدن فرایند کار به طور خیلی کلی میتوان کاربری یک سیستم لپتاب را به شکل ذیل ردهبندی کنیم :
دسته بندی | نوع کاربری |
---|---|
فوق حرفه ای | گیمینگ، فیلم و انیمیشن سازی، طراحی های سنگین |
حرفه ای | امور مهندسی ، طراحی نیمه سنگین |
نیمه حرفه ای | دانشجویی، اداری، تجاری |
معمولی | خانگی، مولتی مدیا، سایر امور |
حال که اقسام کاربری را معلوم کردیم در دنباله مطلب به بررسی خصوصیت ها و سخت افزارهای اساسی در خریداری لپتاب و پیشنهاد شایسته کانفیگ به منظور هر یک از دسته بندیهای بالا خواهیم پرداخت.
راهنمای انتخاب CPU مغز لپ تاب
یکی از مهمترین قسمت های کامپیوتر CPU (واحد مربوط بهمرکز پردازش) خواهد بود . CPU راندمان پردازش شما را برعهده دارد . بیشتر پردازندههای حاضر در بازار ساخت دو کمپانی Intel یا AMD هستند .
اما شما چه پردازندهای احتیاج دارید؟
- فوق حرفهای : پردازندهای با هسته مرکزی Core i9 یا Core i7 برند اینتل و یا Ryzen 7 برند AMD
- حرفهای : پردازنده Core i7 یا Core i5 اینتل و Ryzen 5 یا AMD FX
- نیمه حرفهای : پردازنده Core i5 یا Core i3 اینتل و از برند AMD پردازنده ۳Ryzen یا AMD FX
- معمولی : پردازنده Core i3 یا Celeron اینتل
راهنمای انتخاب حافظه موقتی یا RAM
حافظه تصادفی یا RAM حافظه ذخیره سازی خواندن و نوشتن سریع اطلاعات می باشد . اغلب لپتاپهای موجود در بازار از نسل نوین رم DDR4 که سرعت زیادی در مقایسه با DDR3 دارد استفاده میکنند .
پیشنهاد رم مناسب برای هر دسته بندی :
- فوق حرفهای : رم ۶۴ یا ۳۲ گیگابایت که حداکثر ظرفیتهای موجود در بازار بوده خیلی ایدهآل است . ولی رم ۱۶ گیگابایت هم کافی است.
- حرفهای : حداقال رم ۸ الی ۱۶ گیگابایت مورد نیاز است.
- نیمه حرفهای : رم ۴ تا ۸ گیگابایت توصیه می شود.
- معمولی : ۴ گیگ رم حداقال مناسب این دسته خواهد بود.
شاید این مطلب نیز برای شما جذاب باشد:
راهنمای انتخاب کارت گرافیک
وظیفه کارت گرافیک تولید و فرستادن تصاویر خروجی به صفحه نمایش کامپیوتر میباشد . حافظه گرافیک به دو قسمت مجتمع (Onboard) و اختصاصی (Dedicated) تقسیم میشود. در کارت گرافیک دو خصوصیت ظرفیت و قدرت پردازنده با اهمیت خواهد بود . بیشتر از ظرفیت کارت گرافیک میزان قدرت پردازنده گرافیک GPU مهم می باشد.
انتخاب کارت گرافیک برای هر دسته بندی :
- فوق حرفهای : برای بازی ها و کارهای گرافیکی بزرگ حتما گرافیک باید بیش از ۶ گیگابایت باشد . برای این فعالیتها برند NVIDIA مدل GeForce RTX 2080 Ti و GeForce RTX 2070 گزینه خوبی می باشد.
- حرفهای : حداقل نیاز به ۴ گیگابایت حافظه گرافیکی است و گرافیک GeForce MX150 و یا حداقل GeForce MX250 و GeForceMX230 برند انویدیا مناسب است.
- نیمه حرفهای : گرافیک اختصاصی ۲ یا ۴ گیگابایت مانند GeForce MX130 یا ۱۱۰ GeForce MX از شرکت NVIDIA خوب است.
- معمولی : گرافیک های آنبورد نیز کار این دسته را پیش میبرد گرافیک هایی مانند Intel UHD 620 .
راهنمای انتخاب هارد: فضای ذخیره سازی اطلاعات
چه اندازه فضا بهجهت ذخیره دادههای خود نیاز دارید؟ هارد یا (HDD) متداولترین گونه حافظه های سیستم های کامپیوتری است. ولی میتوانید از حافظه های پر سرعت SSD نیز به دلیل سرعت بسیار بسیار بیشتر از هارد های قدیمی HDD برای نصب بازی ها و برنامه ها و ویندوز استفاده کنید. ذکر این نکته نیز ضروری است که حافظه های SSD نسبت به HDD قیمت بالاتری دارند.
انتخاب هارد دیسک برای هر دسته بندی :
- فوق حرفهای : یک ترابایت و استفاده از یک هارد SSD با ظرفیت ۲۵۰ گیگابایت توصیه می شود.
- حرفهای : باز هم یک ترابایت هارد برای این دسته توصیه می شود اما ظرفیت هارد SSD می توانید ۱۲۸ گیگ باشد.
- نیمه حرفهای : بین ۵۰۰ گیگابایت تا ۱ ترابایت
- معمولی : ۵۰۰ گیگابایت
اگر فکر میکنید این مقدار برای شما در آینده کم خواهد بود می توانید از هارد اسکترنال نیز استفاده کنید.
راهنمای انتخاب اندازه صفحه نمایش لپتاب
تا اینجا سخت افزارهای مهمی که سرعت لپتاب شما را تعیین میکنند مطرح شد حالا در ادامه در مورد صفحه نمایش لپ تاب بحص خواهیم کرد. محدوده اندازه صفحه نمایش سیستم های لپتاب بین ۱۱ تا ۱۷ اینچ متداول است.
نحوه انتخاب اندازه صفحه نمایش :
- فوق حرفهای : گیمرها و طراحان حرفه ای و عرض بودن مانیتور برای آنها نقش مهمی دارد پس حتما یک لپتاب ۱۵ اینچ و بیشتر انتخاب شود و به دنبال QHD FULL HD و UHD باشید .
- حرفهای : برای این دسته از کاربران وضوح FULL HD و سایز ۱۴ تا ۱۷ اینچ ایده آل خواهد بود .
- نیمه حرفهای : دقت تصویر FULL HD و HD اندازه ۱۵ اینچ
- معمولی : اگر برای دیدن فیلم و استفاده مالتی مدیا قصد خرید دارید رزولوشن FULL HD انتخاب شود هرچند HD هم برای شما کافی است سایز تصویر نیز ۱۳ تا ۱۵٫۶ .
لمسی بودن صفحه نمایش لپتاب به جز اینکه قیمت آن را افزایش میدهد برای اکثر کاربران استفاده خاصی ندارد پس برای لپتاب به دنبال خرید لپتاب لمسی نباشید مگر اینکه این ویژگی واقعا برای شما نیاز است.
به پورتهای ورودی و خروجی لپتاب
شما با نگرش به استفاده و نیازتان به درگاه های ورودی و خروجیهای زیادی احتیاج دارید . ازاینرو در اینجا انواع پورت ها را معرفی خواهیم کرد.
- پورت LAN : معمولا در اداره جات نیازمند اتصال به شبکه از طریق این کابل خواهید بود هرچند که بیشتر از شبکه بی سیم در حال حاضر استفاده می شود اما این پورت نیز برای شما مهم خواهد بود.
- HDMI : بهجهت جابجایی همزمان و باکیفیت صدا و تصویر به تلوزیون صفحه نمایش کامپیوتر و پروژکتور از این پورت استفاده میشود .
- VGA : درصورتیکه میخواهید کامپیوترتان را به نمایشگر و پروژکتورهای قدیمی مثل آنچه در اغلب مدارس و دانشگاهها استفاده می شود متصل کنید در هنگام خریداری کامپیوتر به داشتن پورت VGA امعاننظر کنید .
- USB : پورت USB2.0 USB3.0 و یا Type-C برای اشتراک گذاری اطلاعات بسیار مهم هست.
- جک ۳٫۵ میلیمتری : برای استفاده از خروجی صدا و هدفون و اسپیکر به این پورت نیاز است.
شاید این مطلب نیز برای شما جذاب باشد:
نکات مهم تکمیلی برای انتخاب لپتاب
نکات دیگری نیز در انتخاب یک لپتاب دخیل است که در این لیست آورده شده است.
- درایو نوری : بهسبب تماشای فیلم و نصب انواع گیم و برنامه ها درایو نوری استفاده می شود که در حال حاضر ممکن است با DVD RW در مشخصات لپتاب مطرح شود .
- باتری : نوع باتری، میزان زمان قابل استفاده از باتری و قابلیت جداسازی باتری (برای تعویض در آینده) از اهمیت زیادی برخورار است .
- فن : از داغ شدن کامپیوتر در هنگام فعالیتهای سنگین ممانعت میکند .
- Webcam : بهجهت برقراری ارتباط صوتی وتصویری به Webcam احتیاج دارید . وبکمها با دو کیفیت HD و VGA در بازار ارائه می شوند
- اسپیکر : زمان کار ،تماشای فیلم و گیم اجرا کردن، کیفیت صدا پراهمیت می باشد . مسلماً چنانچه صدای بهتر و با کیفیت تری نیاز دارید باید یک اسپیکر نیز خرید کنید.
- حسگر اثر انگشت : امنیت دادههای کامپیوتر یکی از نکات پراهمیت برای کاربری تجاری و اداری لپتاب ها محسوب می شود .
- تاچ پد : کیفیت و داشتن ویژگی پشتیبانی از چند لمس به صورت همزمان خیلی مهم می باشد. هرچند برای کارهای سریع تاچ پد مناسب نیست و حتما باید از یک موس کمک بگیرید ولی در برخی موارد مجبورید با تاپ پد کار کنید.
نتیجه کلی راهنمای خرید لپتاب:
در پایان اگر قصد دارید هزینه شما اقتصادی تر شود، بازی هارا زیاد جدی نگیرید و بیشتر از اینکه برند و لوگوی لپتاب برای شما مهم باشد، پارامتر هایی که در بالا مطرح شدند را الویت قرار دهید. انواع لپ تاپ های ایسوس، اچ پی، دل، لنوو، ایسر،اپل و …هر کدام می توانند خوب باشند. شما با مطالعه این مطلب قادر خواهید بود تا یک لپتاب مناسب انتخاب کنید. هدف از این نوشته افزایش اطلاعات کاربران عمومی و متوسط برای خرید لپتاب بود.
این مطلب برای افرادی که به دنبال مطالبی مشابه راهنمای خرید لپ تاپ برای کارهای مهندسی و مشخصات برای خرید لپ تاپ، بهترین لپ تاپ برای وبگردی، راهنمای خرید لپ تاپ گیمینگ، نکات مهم هنگام خرید لپ تاپ نظرات، در مورد خرید لپ تاپ و راهنمای خرید لپ تاپ برای کارهای گرافیکی مناسب است
آیا شما تجربه خاصی در انتخاب و خرید لپتاب داشته اید ؟ اگر مورد دیگری در این مقاله جا افتاده است در نظرات بازگو کنید
به این مطلب امتیاز دهید
آیا این مطلب برای شما مفید بود؟
*** نظر شما برای ما بسیار اهمیت دارد ***