انواع مدل سبزه عید ۱۴۰۱ : امسال نیز مانند تمام عیدهایی که گذشت این رسم زیبا را به جا می آوریم و سبزه ی زیبای عیدمان رو آماده میکنیم سبزه در سفره هفت سین حس سر سبزی و نشاط و زندگی به ما می دهد. اگر قصد دارید امسال سبزه خاص داشته باشید برای ادامه مطلب با بی هوش همراه باشید.
آنچه در این مقاله از مجله بی هوش میخوانید
انواع مدل سبزه عید ۱۴۰۱
سبزه عدس
- ابتدا عدس را به مدت ۳ روز خیس کرده ولی باید هر روز آب عدس را عوض کنید.
- بعد از ۳ روز عدس را داخل دستمال نخی تمیزی بریزید و هر روز کل دستمال را خیس کنید و آب اضافه رو خالی کنید که هم سبزه مان بو نگیرد و هم سبزه کپک نزند .
- بعد از ۳ الی ۵ روز هنکامی که عدس جوانه های سفید زد آنرا در ظرفی که برای سفره هفت سین در نظر گرفتید بریزید ،
- بهتر است از ظرفی استفاده کنید که عمق و دیواره بلند ۱۵ تا ۲۰ سانت و سطح دهانه و کف به یک اندازه باشد. (کاسه نمیشود).
- سپس در مرحله بعد روی عدس ها را با دستمال نخی خیس بپوشانید و باید دقت کنید که عدس ها به صورت یکنواخت و ضخامت ۳ تا ۵ سانتی متر در سطح ظرف پخش شود .
- سپس ظرف را در محیط باز ولی سایه بگذارید و مرتب دستمال را با آب فراوان خیس کنید و آب اضافه از ظرف را خارج کنید تا جوانه ها به اندازه دلخواه تان برسد .
- دستمال را بردارید و برای رساندن آب به ریشه از کنار دیواره با سرنگ آب را داخل کنید (۲ بار در روز ،صبح و شب ) .
توجه داشته باشید همیشه ۵ دقیقه بعد از آب رسانی باید آب ظرف را خالی کنید تا فقط ریشه ها مرطوب بماند و همچنین سبزه به دلیل وجود آب زیاد کپک نزند .
برای داشتن یک سبزه زیبا ، پر و یکنواخت ، احتیاج به رسیدگی ، صبر و حوصله است .
شما میتوانید ۱۲ لی ۱۰ روز قبل از عید اقدام به تهیه سبزه کنید .
چند مدل طراحی سبزه با تخم مرغ
شما می توانید در پوست تخم مرغ کمی پارافين ریخته بقدری که پوسته سنگین نشود و به عنوان شمع روی سبزه قرار بدهید.
می توانید در خود پوسته تخم مرغ سبزه را سبز کنید و روی پوشال، سنگریزه یا اسلایس چوب قرار بدهید.
برای زیبایی بیشتر می توانید پوسته تخم مرغ را ابتدا رنگ طلایی بزنید.
طراحی سبزه
برای طراحی جالب هم کافی است سبزه را در پوشال که شبیه لانه درست کردید قرار بدهید روی تخممرغ بگذارید.
البته باید محتویات تخم مرغ را با یک سوراخ کوچک خالی کنید که سبک شود.
۱۰ تا ۱۲ روز مانده به عيد، يک ليوان گندم یا بیشتر درون کاسهای بریزید و به اندازه ۲ تا ۳ بند انگشت روی آن آب بریزید و تا ۲ روز صبر کنيد طی اين مدت ۲ بار آب آن را عوض کنيد.
وقتی گندمها شروع به جوانه زدن کردند، آب کاسه را خالی کرده و گندمها را درون يک دستمال نخی بریزید.
بهتر است دستمال هميشه مرطوب بماند. وقتی گندمها شروع به ريشه زدن کردند آنها را به آرامی از درون دستمال خارج کنيد.
در ته ظرف ، لايهای از پنبه را پخش کنید و گندم ريشه زده را درون آن بریزید و پخش کنيد.
می توانید روی گندمها را پارچهای نخی انداخته و هر روز روی آنها کمی آب اسپری کنيد تا ساقه پيدا کند.
وقتی ساقه رنگ شد پارچه را ازآن بردارید و ظرف را در زير نور و جای خنک قرار دهید، هر روز مقدار کمی آب در روی آنها اسپری کنيد. تا مرطوب بماند.
سبزه عدس
هم دقیقا به همین روش درست می شود تنها فرق آن این است که ۱۷ الی ۲۰روزمانده به عیدشروع کنید و مدت جوانه زدنش کمی بیشتر زمان میبرد.
نکته :سبزه ازهرنوع که باشد نیاز به نور کافی آفتاب دارد اگر مکانی که سبزه را درست می کنید کم نور باشد سبزه شما کم رنگ و ساقه بلند نمیشود و نتیجه دلخواه رانخواهیدگرفت
دوم اینکه دمابایدمتعادل باشد نه زیاد گرم که باعث رشد سریع آن شود نه زیاد سرد که روند کار کند شود.
نکات مهم
۱- نورکافی
۲- دمای متعادل
۳- آبدهی منظم
۴- شدیدا توصیه میشودکه آب اضافی ته ظرف نباشد درحدمرطوب بودن سبزه کافی است.
زمان کاشت بذر ها
- گندم بیست اسفند
- عدس پانزده اسفند
- خرفه بیست و دو اسفند
- شاهی بیست و دو اسفند
- شنبلیله شانزده اسفند
- ماش هجده اسفند
- ارزن شانزده اسفند
در ادامه چند نوع سبزه و انواع دیزاین سبزه را برای ایده گرفتن در نظر گرفته ایم:
سبزه ذرت ۴-۵ روز جوانه زدن از ۱۴ اسفند
سبزه ماش ۳ الی ۴ روز جوانه زدن از ۱۵ اسفند
سبزه شاهی ۱ الی ۲ روز جوانه زدن از ۲۲ اسفند
سبزه لوبیا
سبزه پرتقال
سبزه خاک شیر
سبزه نخود
سبزه ارزن
سبزه خرما
سبزه گندم
سبزه ماشک
به این مطلب امتیاز دهید
آیا این مطلب برای شما مفید بود؟
*** نظر شما برای ما بسیار اهمیت دارد ***